Την Τετάρτη 18-01-2023 μαθητές/τριες της Γ’ Λυκείου του 5ου ΓΕΛ Καρδίτσας με συνοδό την εκπαιδευτικό κα Λάππα Αλεξία επισκέφθηκαν το τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο πλαίσιο της δράσης «Ενίσχυση των σχέσεων σχολείου – κοινωνίας μέσα από διδακτικές επισκέψεις των μαθητών».

     Η κα Κατερίνα Ράμμου (ΕΔΙΠ) τους υποδέχθηκε θερμά και εξήγησε τον τρόπο λειτουργίας του τμήματος. Στη συνέχεια τους ξενάγησε στους χώρους της σχολής και των εργαστηρίων καθώς και στο αίθριο όπου θαύμασαν τα καταπληκτικά έργα των φοιτητών. Είδαν τα εργαστήρια πληροφορικής, σχεδιασμού, χημείας, ποιοτικού ελέγχου, παραγωγής και άλλους χώρους που χρησιμοποιούνται στην εκπαίδευση των φοιτητών. Tέλος ενημερώθηκαν για την αξιόλογη δουλειά που γίνεται με την βοήθεια των υπερσύγχρονων μηχανημάτων που κατάφερε να εξασφαλίσει το δραστήριο προσωπικό του τμήματος.

    Τέτοιου είδους επισκέψεις εξυπηρετούν τον παιδευτικό ρόλο του Σχολείου και την ανάγκη αυτό να δώσει κίνητρα στους μαθητές/τριες να επεκτείνουν τις γνώσεις  τους και τα ενδιαφέροντά τους και εκτός του αναλυτικού προγράμματος.

Visited 6 times, 1 visit(s) today